Inge Wenzel

Biografie Inge Wenzel

Afgestudeerd als docerend musicus aan het Twents Conservatorium Enschede: 1993 hoofdvak Electronisch Orgel, 1996 hoofdvak Keyboards.

 

Instrumentarium
Op dit ogenblik heb ik in mijn bezit en speel ik o.a. op de Yamaha Motif ES6, Roland FP3 piano, en de Roland XV5050 module.

 

Oprichter SmoothJazz Europe (instrumentale popmuziek is hip!)

Bedrijf gestart in 2007 SmoothJazz Europe. Een muziekstijl wereldwijd bekend om populaire PopJazz, JazzRock en Fusion. Via SmoothJazz Europe promoten we de muziekstijl in Europa, doen internationale boekingen van topartiesten en organiseren we events.
SmoothJazz is instrumentale/vocale JazzRock fusion, PopJazz & Soul. We hopen dat we met deze muziek ook het wat jongere publiek kunnen bereiken. SmoothJazz Europe is aangesloten bij de Federatie van Nederlandse Jazzfestivals.

Bekijk en luister een aantal smoothjazz artiesten online! YouTube live optredens van o.a. deze artiesten: Dave Koz, Jeff Lorber, David Benoit, Brian Culbertson, George Duke, Jeffrey Osborne, Wayman Tisdale, Chieli Minucci, Jonathan Fritzen

 

Instrumentale muziek promotie!

Wij zijn hard op zoek naar sponsoren. Bent u een bedrijf en vindt u dat we met SmoothJazz Europe goed werk verrichten door instrumentale muziek te promoten, neem contact op als u geïnteresseerd bent om ons te sponsoren! We staan open erover om met u in gesprek te gaan! Op de muziekschool onderwijzen we leerling van jong tot oud om een instrument te bespelen! (of zang!) De topmuzikanten hierboven spelen voornamelijk ook instrumentaal, maar dan op een heel hoog niveau en hopen dat ze dit kunnen blijven doen! Ook zij genieten er van, net als u, om instrumentale (pop)muziek te maken!

 

Huidige situatie

Op dit moment geef ik privé les en ben ik docent aan het MOC in Holten. Ik geef ook Skype online lessen voor gevordenden in contemporary jazz stijl.

Tevens ben ik (internationaal) bookingagent en vertegenwoordiger in Europa van de WorldFusion group uit New York: Chieli Minucci & Special EFX, transcriptie schrijver, Manager Public Relations SmoothJazz Europe, tour manager, event organisator.

 

Out of the Box – SmoothJazz (JazzRock Fusion) (2003)

De enige SmoothJazz band in Nederland! In de beginperiode van Out of the Box heb ik ook een aantal nummers voor OOTB geschreven. Deze nummers zijn verzameld op de CD “Steppin’ Out” (2005). Deze CD is te koop bij CD Baby.

 

I.P. Network CD (NL) projects (2007)

CD project om Smooth Jazz te promoten. Project om binnenlandse en buitenlandse, bekende en onbekende muzikanten de kans te geven om gehoord te worden. Muziekstijl: Smooth Jazz.
Meer info, verkoop en geluidsfragmenten: I.P. Network

 

Jeff Lorber (USA) / muziekboek (2008) – band – contemporary jazz

Note voor note transcripties voor piano/ keyboard/ band arrangementen. Inclusief solo’s en linkerhand voicings (liggingen v. akkoorden) van top Contemporary Jazz keyboardist Jeff Lorber. Met behulp van Jeff Lorber zelf ben ik de muziek, inclusief zijn synthesizer en piano solo’s,  gaan vastleggen. Voorbeeldjes zijn op mijn Youtube site te vinden. Nog enkele exemplaren te koop via mij of via internationale bestellingen op Amazon.com

 

Chieli Minucci (USA) / Muziek transcripties (2010) – band – jazzrock/ fusion

Een aantal songs uitgeschreven en note by note getranscribed van de 3-voudige Emmy winaar en 10x genomineerde gitarist/ componist voor TV en Film, Chieli Minucci. Mooie melodieuze stukken in de stijl van Rock, Fusion en Klassiek!

 

LaoTizer (USA) / Muziek transcripties (2010) – piano solo – semi classical jazz

Muziek transcripties speciaal voor piano van deze jonge succesvolle topmuzikant uit de USA! Hele mooie melodieuze transcripties! Heel mooi en leuk om te spelen voor de gevordende leerling.