Cello

Coming Soon.

 

 

Docent: Anne Knappstein

Cellodocente Anne Knappstein is in 1960 geboren in Rotterdam. Vanaf haar 10de  speelt ze cello en er was niets dat ze liever wilde dan in een groot symfonie orkest spelen. Die droom kwam uit, sinds 1994 is ze lid van Phion (Orkest voor Gelderland en Overijssel) in Enschede.

Anne over lesgeven: ‘Ik geef les, door zoveel mogelijk gebruik te maken van mijn fantasie. Iedere leerling is anders, dus ieder krijgt zijn eigen aanpak.  Bijv.: ik heb een boekje ontwikkeld met oefeningen voor kinderen met dyslexie. We doen ook regelmatig bewegingsspelletjes achter ons instrument. Samenspelen en met CD spelen zijn een vast onderdeel van de les. Dit allemaal om ontspannen en met veel plezier met muziek bezig te zijn.’

Anne over de cello: ‘De cello is heel veelzijdig, omdat het een bas-instrument is, maar ook een melodie-instrument. In het orkest speel je die heerlijke warme lage stem, maar ook soms opeens een prachtige melodie. In films komt eigenlijk altijd een cellomelodie als het heel dramatisch is! Ik werk al jaren samen met vioolbouwer Michael van Berkum uit Zutphen, die prachtige cello’s heeft. Je huurt een cello tot je toe bent aan een ‘héle’ cello. Kinderen spelen op een kleinere (1/4—1/2—3/4) en de huurcello groeit mee. Als je definitief wilt blijven spelen koop je een mooi instrument. De koopprijs varieert van €2000 tot €4000. De jaarprijs voor de huur is €276.

Naast haar werk als celliste en docente, is Anne actief als producent van Concerten voor iedereen! In samenwerking met het Parkgebouw Rijssen en de Muziekschool Rijssen, bedenkt ze projecten die alle mensen uit de samenleving raken. Van een groot concert in een fabriekshal en vertelconcerten op de basisschool, tot kinderliedjes spelen voor mensen met een beperking.