Keyboard

Een keyboard is een instrument die in vrijwel alle muziekstijlen kan worden gebruikt. Het is een erg leuk en populair instrument om te leren bespelen. Iedereen kan keyboard leren spelen, gevorderde muzikanten en beginners leren hier op eigen niveau en snelheid. Het gaat erom dat je plezier hebt in het maken van muziek en het leren bespelen van het instrument. Ook leer je waneer je wat meer gevorderd bent, en als je wilt, hoe je als keyboarder in een bandje of combo kunt spelen, of misschien heb je wel een mooie stem en wil je jezelf of iemand anders leren begeleiden.

Zowel beginners als de meer gevorderde studenten krijgen als basis keyboard en pianomethoden. Al spelend leer je en raak je vertrouwd met de noodzakelijke theoretische kennis: het notenschrift, de notenwaarden, maatsoorten, toonladders en akkoorden. Er wordt aandacht besteed aan techniek: de vingerzetting, de houding van de rug, schouders, nek, armen en handen. Je leert alles over het spelen met twee handen, toonhoogte, toonduur, tempo, dynamiek, ritme, vorm, articulatie, blue notes, intro en naspel. Je leert improviseren, arrangeren en componeren.

 

Docent: Inge Wenzel

Inge beschrijft haar lessen als dynamisch, creatief en gedisciplineerd. Elke leerling is anders en daarom zijn de lessen dynamisch, omdat ze aan de hand van de leerling de les aanpast. De leerling leert een muziekinstrument te bespelen en hierbij ook de taal van muzieknoten. Discipline is ook een onderdeel van de muziekles. Dit komt van twee kanten, zowel van de lerares als de leerling zelf. Inge hoopt hiermee de leerling te stimuleren om zelf aan de slag te gaan.